Lage spotprijs elektriciteit

Lage spotprijs elektriciteit

De weersverwachting voor de komende twee weken geeft zonnig en warm zomerweer aan met minder wind dan in de afgelopen weken. De hogere temperatuur leidt tot meer vraag en relatief lagere productie van zonnepanelen, zo meldt AgroEnergy.

De spotprijs van elektriciteit voor levering dit weekend is met 36 €/MWh laag. Dit betekent van 10-17 uur een prijs rond of onder nul en ‘s morgens en ‘s avonds tussen 80 en 100 €/MWh. Baseload voor volgende week handelt op circa 80 €/MWh, wat betekent overdag 30-40 €/MWh en ‘s morgens en ‘s avonds tussen 80 en 120 €/MWh.

Het Noorse onderhoud wordt in de komende week verder afgebouwd; er komt 20-30 miljoen m3 per dag bij en ook de verstoring zouden moeten worden opgelost. Gezien de huidige prijszetting is er echter weinig motivatie voor de Noren om de aanvoer snel te verhogen omdat dit beslist tot neerwaartse prijsdruk zal leiden en daar hebben ze geen belang bij. Als de aanvoer rustig wordt opgevoerd, is er weinig prijsdruk op gas te verwachten, zowel niet omlaag als niet omhoog.
 
Voor de lange termijnprijzen is de beweging van de grondstofprijzen het meest van belang. Is het herstel van de steenkoolprijs blijvend of slechts van korte duur? Dat zal bepalen wat er met de lange termijn elektriciteitsprijzen en indirect met de gasprijzen zal gebeuren.

Bron: AgroEnergy

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie