Goede vooruitzichten voor energieprijzen

Goede vooruitzichten voor energieprijzen

De aanvoer van LNG blijft op peil. Bij de Gate terminal in Rotterdam worden er in de komende week nog vijf schepen verwacht. Daarvan komen er 4 uit de Verenigde Staten en 1 uit Qatar. Ook de Eemshaven verwacht op 13 februari weer een lading uit de VS, maar deze terminal is nog steeds niet terug naar de volledige capaciteit gebracht. Ook blijven de LNG-schepen het Verenigd Koninkrijk (10), BelgiŽ (6) en Frankrijk (5) goed bevoorraden.

Dat laat AgroEnergy in haar wekelijkse marktvisie weten.

Ook de weersverwachting voor volgende week laat zachter weer zien. In Nederland wordt overdag een temperatuur van rond de 10 graden Celsius verwacht en de windkracht zal ook iets toenemen. De gasprijs voor de resterende periode van de maand februari reageert vooralsnog niet met een daling, maar als het gasverbruik omlaag gaat en LNG blijft komen, kan een daggasprijs van 50 €ct/m3 weer opgezocht worden. Het was in de (relatief warme) slotweek van oktober 2022 overigens voor het laatst dat daggas onder de 50 €ct daalde.

De elektriciteitsprijzen zullen dan naar verwachting ook een stapje omlaag doen. Voor volgende week schat de markt voor de Nederlandse markt een gemiddelde spotprijs van circa 140 €/MWh.
 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v