Consumenten opnieuw minder negatief gestemd

Consumenten opnieuw minder negatief gestemd

De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.

Met -27 lag het consumentenvertrouwen in februari onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-10). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36) en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit (-59). Het CBS meet het consumentenvertrouwen elke maand sinds april 1986 op basis van het consumentenconjunctuuronderzoek. Het consumentenvertrouwen is een gemiddelde van 5 deelvragen, waarbij van elke vraag het saldo van positieve en negatieve antwoorden wordt genomen. Als alle consumenten positief zijn, is het saldo 100. Als alle consumenten negatief zijn, is het saldo -100.

Consumenten wat pessimistischer over economisch klimaat
Consumenten waren in februari iets pessimistischer over de economie dan in januari. De deelindicator economisch klimaat kwam uit op -41, tegen -39 in januari. Het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden was minder negatief, terwijl het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden negatiever was.

Koopbereidheid minder negatief
De koopbereidheid kwam in februari uit op -17, tegen -20 in januari. Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden verbeterde, het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden bleef hetzelfde. Verder vonden consumenten de tijd voor het doen van grote aankopen wat minder ongunstig dan in januari.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie