Minder veen in substraat bij Kwekerij Wesstein

Minder veen in substraat bij Kwekerij Wesstein

Kwekerij Wesstein is een familiebedrijf dat al meer dan 20 jaar gespecialiseerd is in het telen van 10,5cm Fuchsia’s. Doordat zij vooral fuchsia’s kweken is het hele bedrijf hier op ingericht. Hierdoor kunnen zij zich focussen op kwaliteit en efficiëntie. Het bedrijf is constant bezig met verduurzaming. Zo hebben zij eerder dit jaar al een tweede schermdoek geplaatst en eind vorig jaar zijn er ruim 750 zonnepanelen geïnstalleerd. Nu is het substraat aan de beurt.

“Nu werd het ook tijd om met een substraat te gaan werken met minder veen. Zo vangen we twee vliegen in één klap, enerzijds help je het milieu en anderzijds is het een mogelijkheid om je te onderscheiden. Samen met Bram van Paassen van BOL zijn we tot twee mooie mengsels gekomen en doen we proeven met substraat tot 50% aan circulaire grondstoffen. De resultaten zijn erg positief”, zegt Johnno Wesstein, mede-eigenaar van Kwekerij Wesstein.

BOL is leverancier van een breed scala aan potgrond en substraten voor de professionele tuinbouw. Met een persoonlijke aanpak en kennis van de tuinbouwsector helpen zij hun klanten bij het samenstellen van het ideale substraat.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v