Update maakt nieuwe analysefuncties mogelijk

Update maakt nieuwe analysefuncties mogelijk

Een aantal nieuwe functies in het digitale teeltlogboek Log & Solve vroeg om een update van de techniek. Het grote voordeel van deze techniekupdate is dat direct met de nieuwe functies ook een verbeterde uitstraling is meegenomen. In januari zijn de meeste gebruikers overgegaan naar de nieuwe omgeving en lof is alom.

De nieuwe versie van Log & Solve is volledig uitgerold. Ondanks dat de werkwijze niet verandert, is de uitstraling rustiger en overzichtelijker geworden. Nieuwe functies, zoals de Data Explorer, maken het bijhouden van teeltgegevens nóg waardevoller. De Data Explorer stelt gebruikers in staat om verzamelde data te vergelijken en tot nieuwe inzichten te komen.

“Data verzamelen is voor kwekers en telers gemeengoed. Het bijhouden van teeltresultaten gebeurt op uiteenlopende manieren. Dit gebeurt onder andere aan de hand van functies voor het maken van protocollen, rapportages, proefopvolging en het borgen van teeltkennis”, aldus Gerard Flinterman van Log & Solve. “Het teeltdashboard Log & Solve maakt de resultaten inzichtelijk en vertaalt de data naar functionele informatie, voor nu en in de toekomst.”

Haal(t) nog meer informatie uit data
De verbeterde interface, brengt meer overzicht in de teeltgegevens. Daarbij worden metingen van gekoppelde sensoren automatisch bijgewerkt. De Data Explorer haalt nog meer informatie uit de verzamelde data, door de gegevens te interpreteren ten opzichte van de gewenste periode. Zo kunnen vergelijkingen gemaakt worden met dezelfde teeltperiode vorig jaar, maar ook met dezelfde teeltfase in een ander seizoen. Flinterman: “Op deze manier kun je kennis en informatie borgen, maar ook overdragen. Daarbij geeft het dashboard een interpretatie van de gegevens en geeft het opties voor het creëren van nog betere teeltomstandigheden voor een meer optimaal resultaat.”

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie