Voorkeur voor planten met meeste bloemknoppen

Voorkeur voor planten met meeste bloemknoppen

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Into the Minds blijkt dat maar liefst 80 procent van de respondenten de voorkeur geeft aan planten met veel bloemknoppen en ook bereid is daar meer voor te betalen.

Daarnaast bleek uit het onderzoek dat consumenten de voorkeur geven aan planten die behandeld zijn met Largo en het belangrijk vinden dat de plant er bij aankoop gezond uitziet. Dit betekent dat de plant voldoende knoppen, groene bladeren en frisse kleuren heeft. Consumenten vinden de pot maat en de lengte van de stelen minder belangrijk.
 
Into the Minds voerde het onderzoek uit in samenwerking met Chrysal, waarbij aan 500 respondenten uit Nederland en Duitsland werd gevraagd naar hun voorkeuren bij de aankoop van een plant. Ze kregen twee willekeurige planten te zien en werden gevraagd welke plant hun voorkeur had en waarom. Een van de planten was behandeld met Largo® en de andere onbehandeld. De respondenten waren zich hiervan niet bewust. Uit het onderzoek bleek dat vooral een gezond uitziende plant en het aantal bloemknoppen de belangrijke factoren zijn voor een aankoopintentie. Zeker 80 procent van de respondenten zegt bereid te zijn meer te betalen voor een plant met meer bloemknoppen. De respondenten vinden de pot maat en de lengte van de stelen minder belangrijk bij aankoop.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie