Trends bieden consument hoop in onzekere tijd

Trends bieden consument hoop in onzekere tijd

De consument zoekt naar hoop en houvast en daarin liggen volgens trendwatcher Aafje Nijman serieuze kansen voor bloemen en planten. “Het is een tijd van spanningen en veranderingen, die leiden tot onzekerheid en wantrouwen. Bloemen en planten kunnen de wereld de positieve impuls geven waaraan zo’n sterke behoefte is.”

Het is de boodschap achter de Groenbranche Trends die Aafje Nijman met Bloemenbureau Holland presenteert voor 2024. Wederom vier actuele consumententrends voor bloemen en planten die passen bij de huidige tijdgeest.

De trendinformatie is ontwikkeld door Bureau Nijman + Van Haaster, in samenwerking met Tuinbranche Nederland, iBulb en INretail. Het doel is tweeledig. Enerzijds krijgen consumenten informatie en inspiratie via de campagnes en communicatie van Bloemenbureau Holland. Anderzijds biedt de trendinformatie de sector handvatten om ze te gebruiken in bijvoorbeeld productinnovatie en -presentatie. Daarnaast denkt Bloemenbureau Holland graag mee over de praktische toepassing van de trends door kwekers, handelaren en bloemisten.

Groenbranche Trends 2024 onderstrepen positiviteit, in de kleuren en de keuze voor vormen, materialen en dessins.

Meaningful Earth staat voor natuurlijk, mystiek, verwilderd en milieubewust.

Viva La Vida ademt warmte en is vrolijk, kleurrijk, passievol, pittig en decoratief.

Gentle Paradox is dromerig en tegelijk contrastrijk, licht en vriendelijk.

Playful Construction staat voor kleurrijk, creatief en verrassend.

Klaar voor gebruik
Op de website van Bloemenbureau Holland vind je alle informatie en gratis downloads bij elkaar. Check de uitgebreide beschrijvingen van de stijltrends en de inspirerende moodboards met bijpassende kleurkaarten, vormen, dessins en materialen. "Wil je de trends gaan gebruiken en er met de specialisten van Bloemenbureau Holland over spreken, dat kan. Laat het ons weten via dit formulier en we nemen contact met je op. Behoefte aan een gedrukte hand-out van de Groenbranche Trends 2024? Die vraag je aan via hetzelfde formulier."

De Groenbranche Trends 2024 werden op 11 mei gelanceerd in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Ruim 100 sectorgenoten kwamen op de presentatie van Aafje Nijman af. Gemist? Bekijk dan hier de video met onder andere reacties van bezoekers:

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie