Planthunters: digitaal podium bijzondere planten

Planthunters: digitaal podium bijzondere planten

Een sluitende afstemming van vraag en aanbod, gewoonweg omdat elke plant een plaatsje op een vensterbank verdient. Geen verkwisting, niks overbodigs, nul afval, honderd procent match. Dat is de gedachtegang van waaruit Planthunters is ontstaan. Een digitaal platform voor nieuwe en bijzondere planten voor kweker, exporteur en detaillist.

Geen verspilde energie meer binnen de sierteeltketen, dat is wat Jasper Middelburg (29) en Yoram Westhoff (28), de bedenkers van Planthunters, met hun platform beogen en nastreven, zo vertellen zij in KAS Magazine. Het digitale podium biedt voor nieuwe en bijzondere planten de kans gezien te worden en waarvandaan ze daadwerkelijk worden verkocht. Kwekers, exporteurs en detaillisten zijn enthousiast over het concept. Middelburg en Westhoff ontvingen voor hun beloftevolle idee de publieksprijs van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Het platform is amper twee jaar in bedrijf en telt nu al meer dan 500 partners.

“De kweker zet zijn assortiment op het platform en detaillisten kopen daar rechtstreeks op in. Op het moment dat de bestelling is geplaatst is, levert de kweker op de gebruikelijke manier aan de exporteur, die de logistiek voor zijn rekening neemt en ervoor zorgt dat het product bij de detaillist terechtkomt. Alle drie de partijen hebben er baat bij. De kweker krijgt de mogelijkheid om zijn nieuwe producten aan te bieden. De detaillist kan beschikken over nieuw en bijzonder sortiment waar via andere kanalen niet of moeilijk is aan te komen. Voor de exporteur levert het tijdbesparing op, omdat hij niet meer hoeft te speuren naar bijzondere planten en de focus kan houden op het logistieke proces”, legt Westhoff uit.

Lees het volledige artikel hier

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie