Ultimatum vakbond voor Royal FloraHolland

Ultimatum vakbond voor Royal FloraHolland

Werknemers van Royal FloraHolland op de vestiging in Aalsmeer hebben vanmorgen om 7.30 uur een luid fluitconcert gehouden. "Een duidelijk signaal van de veilingwerknemers, bedoeld om de directie terug te fluiten. We hebben Royal FloraHolland zojuist een ultimatum gesteld: als de directie hier vóór aanstaande vrijdag 12.00 uur niet op ingaat, gaan we actievoeren bij de veiling", zegt onderhandelaar Souleiman Amallah van CNV Vakmensen.

De werknemers zijn ontevreden over het cao-eindbod dat de directie eerder heeft gedaan. De directie biedt een cao van 15 maanden, waarin de werknemers er per maand 100 euro bij zouden krijgen (per 1 januari) plus een loonsverhoging van 3% (per 1 maart 2023).
 
Veel te weinig, stelt Amallah. "We zien dat de veiling uitstekend draait, ondanks alle zorgelijke verhalen over kwekers die in de problemen zouden zitten. Daar zien we in de praktijk nauwelijks iets van. Alle doemscenario’s voor de kwekers zijn tot op heden niet uitgekomen. Daarom wordt het hoog tijd dat de directie van Royal FloraHolland eens aan de belangen van de eigen werknemers denkt, in plaats van vooral aan de belangen van de kwekers. Het evenwicht is nu compleet zoek. De veilingwerknemers verdienen een groter deel van de koek, zeker in een tijd waarin ze hun koopkracht zien verdampen."
 
Wat de werknemers ook steekt, is dat de directie het huidige sociaal plan alleen wil verlengen als de werknemers het cao-eindbod accepteren. Amallah: "Daarmee gijzelt de directie in feite de werknemers, dat vinden we een kwalijke zaak."
 
Eisen van CNV Vakmensen
CNV Vakmensen wil een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 5% per 1 januari 2023, met daarnaast een maandelijkse loonsverhoging van 100 euro. Verder wil de bond onder meer een betere reiskostenvergoeding, een koudetoeslag (die is er nu nog niet), een regeling voor rouwverlof en een betere ouderenregeling.
 
Bij Royal FloraHolland werken in totaal zo’n 2.700 werknemers, onder wie een groot aantal uitzendkrachten.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v