Slimme werkgevers kiezen voor Legal Design

Slimme werkgevers kiezen voor Legal Design

Met regelmaat publiceren wij op Goedemorgen artikelen van RWV Advocaten uit Leiden. In deze artikelen bespreken de specialisten van RWV verschillende onderwerpen die ook ondernemers in de glastuinbouw aangaan. Dit keer advocaat Nadine van der Slot over Martijn Hoving over het vormgeven van een arbeidsovereenkomst.

Sinds 1 augustus 2022 moet je als werkgever voldoen aan de verplichtingen uit de Wet Implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Mede hierdoor is het voor jou als werkgever cruciaal om juridisch waterdichte, maar tegelijkertijd begrijpelijke en toegankelijke arbeidsovereenkomsten aan te bieden aan jouw werknemers. RWV Advocaten biedt een innovatieve oplossing: (model) arbeidsovereenkomsten in Legal Design.

Waarom Legal Design?
Veel werknemers ervaren moeilijkheden bij het begrijpen van hun arbeidsovereenkomst. De overeenkomsten bevatten namelijk vaak moeilijke taal en lange zinnen. Dit terwijl de arbeidsovereenkomst hét document is waarin de belangrijkste afspraken tussen jou als werkgever en de werknemer worden vastgelegd. Wij vinden dat dit anders kan en zien de kracht van Legal Design.

Door Legal Design toe te passen op arbeidsovereenkomsten, wordt de leesbaarheid verbeterd. De afbeeldingen in de arbeidsovereenkomst ondersteunen de tekst en maken deze duidelijker voor werknemers. Belangrijke informatie over de baan, verantwoordelijkheden en arbeidsvoorwaarden komt hierdoor niet alleen beter aan bij werknemers. Het wordt vervolgens ook beter onthouden. Dit resulteert in een kleinere kans op misverstanden en conflicten tussen jou en jouw werknemers.

Ook kun je je als werkgever via Legal Design onderscheiden als een vooruitstrevende, moderne werkgever die met de tijd meegaat. Dit is gezien de huidige arbeidskrapte belangrijker dan ooit.

Kwaliteit hoeft niet duur te zijn
De model arbeidsovereenkomsten die RWV aanbiedt zien er professioneel uit, zijn juridisch bindend en voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving. Aangezien smaken verschillen en ieder bedrijf uniek is, heb je de keuze uit vier verschillende designs. Of je nu op zoek bent naar een strak ontwerp of jouw arbeidsovereenkomst juist iets creatiever wil vormgeven, wij hebben een optie die bij jouw bedrijf past.

  •     Je betaalt een vast bedrag per model arbeidsovereenkomst.
  •     Je kunt kiezen uit een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd (met daarbij de keuze wel of geen cao van toepassing).
  •     Neem je zowel een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd als voor onbepaalde tijd af dan krijg je een leuke korting.

Wil je weten wat RWV voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van de arbeidsrechtadvocaten.

Bron: RWV

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie