Publicatie FNV over arbeidsmigranten

Publicatie FNV over arbeidsmigranten

Internationale werknemers vormen een bijzondere groep medewerkers. Door barrières in taal en cultuur zijn deze werknemers extra kwetsbaar. Dit is een onderwerp wat continu aandacht vraagt. De FNV bracht het boek ‘Arbeidsmigranten in Nederland’ uit. In dit boek worden voorbeelden van de specifieke problemen vanuit het perspectief van arbeidsmigranten in de schijnwerper gezet.

Magda Korolczuk van FNV licht toe: "Op ‘World Day for Decent Work’ reikten we het eerste exemplaar uit aan Sociale Zaken en Werkgelegenheid-minister Van Gennip. Ook is het twee jaar na het verschijnen van het rapport Roemer: Geen tweederangsburgers. Aanbevelingen om misstanden bij arbeidsmigranten in Nederland tegen te gaan. Helaas is nog weinig met die aanbevelingen gedaan."

Wat komt aan bod in het boek?
In het boek staan de persoonlijke verhalen van zes internationale medewerkers, al dan niet anoniem. We maken kennis met verschillende levens en verschillende verhalen van mensen die één belangrijk aspect met elkaar delen: ze kwamen van ver en hoopten in Nederland fatsoenlijk te kunnen werken. De realiteit pakte voor hen helaas anders uit. De verhalen zijn kort en krachtig en geschreven uit naam van de persoon. Ze geven een inkijkje in sommige werk- of woonomstandigheden van internationale werknemers in Nederland, dit is overigens sectoroverstijgend. De verbindende factor is dat ze allemaal te maken hebben (gehad) met uitbuiting op het gebied van loon, huisvesting of behandeling. De verhalen zijn opgetekend door schrijfster Hassnae Bouazza, in opdracht van FNV.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie