Medewerkers Florensis geven kerstpakket weg

Medewerkers Florensis geven kerstpakket weg

Sinds de oprichting van familiebedrijf Florensis in 1941 neemt het bedrijf haar milieu- en sociale verantwoordelijkheid uitermate serieus. Dit zit niet alleen ingebakken in het DNA van de familie, maar zeker ook van de medewerkers. Een groot aantal van hen heeft ervoor gekozen om niet zelf het Florensis kerstpakket te ontvangen maar dit te doneren aan de voedselbank.

"Op 16 december heeft de voedselbank in Zwijndrecht 120 mooie pakketten in ontvangst mogen nemen van Wim-Arie Hamer en op 28 december doneren we 200 pakketten aan de voedselbank Haarlemmermeer (nabij onze locatie in Rijsenhout). Een mooi gebaar voor de medemens!", aldus het bedrijf.

"Kijkend naar de problematiek in de wereld, zijn wij ons bewust van de kwetsbaarheid van onze leefomgeving en het belang van een verdere verduurzaming van de sector. Al sinds het begin is onze sociaal-maatschappelijke betrokkenheid bij de lokale gemeenschap groot. Op en rond onze vermeerderingslocaties in Afrika hebben wij verbeteringen op het gebied van gezondheid, welzijn en educatie gerealiseerd. De initiatieven variëren van het bouwen van scholen tot inentingsprogramma’s en de realisatie van schoon drinkwatervoorzieningen. Maar ook dichtbij huis steunen we veel goede doelen organisaties, voedselbanken en verzorgingshuizen bijvoorbeeld, zowel financieel als met plantmateriaal."

Iris Molenaar, directiesecretaresse, regelt jaarlijks de kerstpakketten voor de medewerkers en kwam met het mooie kerstpakketten idee. “Wij hebben onze collega’s de keuze gegeven om hun kerstpakket op te halen of te doneren aan de voedselbank van Zwijndrecht en Haarlemmermeer. Dit bleek een succes want bijna een derde van de Florensis medewerkers wilde hun pakket schenken aan de medemens die het nu extra moeilijk heeft. Onze directie heeft het aantal nog eens verdubbeld en we zijn blij en trots dat we dit gebaar kunnen maken. Wij hopen dat dit een aantal mensen een beetje zal helpen en wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2023 toe!"

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie