Goed voorbeeld doet...

Goed voorbeeld doet...

Seizoenarbeid heeft eigen kenmerken en eigen aandachtspunten. In het bijzonder bij internationaal werkende mensen. Om tijdelijk te werken in een ander land is veel informatie nodig. Zoals informatie over je rechten als werknemer en regels voor de werkgever of informatie over hoe je veilig en gezond kunt werken. De ELA verschaft de nodige informatie en verzamelt goede voorbeelden, waarvan het E-book Veilig Werken er een is.

Seizoenarbeid heeft eigen kenmerken en eigen aandachtspunten. In het bijzonder bij internationaal werkende mensen. Om tijdelijk te werken in een ander land is veel informatie nodig. Zoals informatie over je rechten als werknemer en regels voor de werkgever of informatie over hoe je veilig en gezond kunt werken.

Anderhalf jaar geleden (14 oktober 2021) zetten LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, FNV, Doorzaam en Stigas hun handtekening onder de intentieverklaring Uitzendkrachten werken veilig. Doel was om met verschillende activiteiten de veiligheid en gezondheid van uitzendkrachten in de land- en tuinbouw te verbeteren. Inmiddels is het bijbehorende project afgerond.  Binnen het project is ook het E-book Veilig werken ontstaan. Met dit e-book kunnen ondernemers zelf aan de slag om veilig werken voor (internationale en of flex) medewerkers te bevorderen. 

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie