Fieldlab Go West: vruchtbare samenwerking

Fieldlab Go West: vruchtbare samenwerking

Twee jaar geleden bond een zorgvuldig samengestelde groep publiek-private partijen de strijd aan met de uitbuiting van internationale medewerkers in het Westland. Een unieke én vruchtbare samenwerking blijkt inmiddels, aldus Glastuinbouw Nederland.

Het Fieldlab zelf bevindt zich in de laatste fase, de problemen voor internationale medewerkers helaas nog niet. Geerten Graef, interventiespecialist bij het Openbaar Ministerie is ook onderdeel van Fieldlab Go West team. In dit artikel deelt hij wat Fieldlab Go West de afgelopen twee jaar heeft bereikt en wat de plannen voor de toekomst zijn.

Samen kom je verder
"Doordat in Fieldlab Go West door verschillende partners wordt bijgedragen, wordt de problematiek vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Alle teamleden lopen tegen dezelfde problematiek aan, maar hebben andere inzichten. Gezamenlijk gaan we nadenken over een oplossing. Die momenten dat we samen zitten en met ideeën komen zijn heel erg waardevol. Zo creëren we écht '1+1=3' in de strijd tegen uitbuiting van internationale medewerkers", aldus Graef.

Jas aan en naar buiten
Fieldlab is echter niet alleen maar ontstaan om aan tafel te zitten en te praten. Juist het in de praktijk zien en beleven biedt meerwaarde. Zo brengen de teamleden regelmatig bezoek aan fysieke locaties. De kracht van Fieldlab is dan ook om heel concreet stappen te zetten. Niet alleen een discussie op papier, maar de praktijk bekijken en op zoek gaan naar een passende oplossing.
Graef: "Als we op een locatie komen en we zien bijvoorbeeld dat er iets ogenschijnlijk kleins als geen rookmelders zijn, dan zoeken we naar een zo praktisch mogelijke oplossing. We houden de lijnen kort en spreken indien nodig ons netwerk aan. Ook als het om grote vraagstukken gaat, bijvoorbeeld noodopvang wanneer een pand moet worden gesloten."

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie