De zomervakantie staat weer voor de deur

De zomervakantie staat weer voor de deur

Iedereen moet veilig en gezond kunnen werken, zeker ook jonge mensen. Met de zomervakantie voor de deur en het werk in onze sector op zijn hoogst, komen wensen en mogelijkheden van werkgevers en werknemers bij elkaar.

Komende weken zullen weer veel scholieren en studenten in onze kassen werken. Houd goed in de gaten dat er voor deze jonge mensen een aantal extra regels geldt. Dit speelt zowel bij arbeids- en rusttijden als bij arbeidsomstandigheden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 13-, 14- en 15-jarigen (kinderen) en 16- en 17-jarigen (jeugdigen).

Ten eerste: bied een goede en veilige werkplek. Dat ben je niet alleen verplicht, deze jonge mensen hebben ook nog een heel werkend leven voor zich. Als werkgever van scholieren ben je ambassadeur voor de glastuinbouw.

RIE
In de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) zijn vragen opgenomen over jongeren. Voor deze vragen kun je naslagwerk doen in de Arbocatalogus. Zorg dat jouw RIE compleet is ingevuld. Kijk hier voor meer informatie voor het werken met scholieren van Glastuinbouw Nederland en Stigas. 

Belangrijk speerpunt in de Human Capital Agenda is veilig werken. Samen met Stigas spant Glastuinbouw Nederland zich in om dit te realiseren. In het bijzonder voor speciale groepen zoals jonge mensen en internationale medewerkers.

Vragen?
Heb je vragen over werken met jongeren of het invullen van de RIE? Neem contact op met Stigas.

Ingrid Blom-Meeusen

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meest gelezen