Acties opgeschort na beter bod Royal FloraHolland

Acties opgeschort na beter bod Royal FloraHolland

Bloemenveiling Royal FloraHolland komt de werknemers alsnog tegemoet. "Er ligt nu een verbeterd cao-eindbod, dat we gaan voorleggen aan de leden. Zij mogen zeggen of ze het voldoende vinden. De aangekondigde acties zijn tot die tijd opgeschort", zegt onderhandelaar Mirjam van Leussen van CNV Vakmensen.

De bonden zijn ingegaan op een uitnodiging van Royal FloraHolland om opnieuw over de cao te praten. Vorige week woensdag hadden de bonden nog een ultimatum gesteld, uit onvrede over het eerdere cao-eindbod. Daarin bood de directie een cao van 15 maanden, waarin de werknemers er per maand 100 euro bij zouden krijgen (per 1 januari) plus een loonsverhoging van 3% (per 1 maart 2023).
 
Verbeterd eindbod
Royal FloraHolland wil het cao-eindbod nu alsnog op een aantal onderdelen verbeteren. Van Leussen: ‘De verbeteringen houden in dat de loonsverhoging van 3% eerder ingaat, al per 1 januari 2023, en dat er per 1 mei dit jaar nog een extra loonsverhoging komt van 0,5%. Per 1 januari 2023 is het minimumuurloon bij Royal FloraHolland 14,28 euro. Daarnaast krijgen de werknemers nu voor het eerst – in plaats van de door ons gevraagde koudetoeslag – een ‘opwarmpauze’. Medewerkers die in lage temperaturen werken kunnen dan even opwarmen en koffie of thee drinken. Ook komt er een betere reiskostenvergoeding, die gaat naar 21 cent per kilometer.’
 
Acties opgeschort
Royal FloraHolland heeft verder toegezegd de communicatie met medewerkers en vakbonden te willen verbeteren, na de ingewikkelde cao-onderhandelingen. En als de financiële situatie later dit jaar beter is dan verwacht, is de directie bereid in gesprek te gaan over een aanvulling op de cao. De bonden blijven hierover met het bedrijf in gesprek. CNV Vakmensen legt het verbeterde bod nu voor aan de leden. Leden kunnen tot 12 maart hun stem uitbrengen. Tot die tijd worden de aangekondigde acties opgeschort.
 
Bij de bloemenveiling werken in totaal zo’n 2.700 werknemers, onder wie een groot aantal uitzendkrachten. Royal FloraHolland heeft vier vestigingen: in Aalsmeer (hoofdkantoor), Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v