Arbeidsmarktplannen

Arbeidsmarktplannen

Belangrijk speerpunt in de Human Capital Agenda is goed werkgeverschap. Als werkgevers en inleners biedt de glastuinbouw werk aan (internationale) medewerkers en staan wij aan de lat om dit onder fatsoenlijke omstandigheden te doen, aldus Glastuinbouw Nederland.

In Nederland vinden het kabinet en de samenleving het belangrijk dat werk wordt aangeboden in vaste contracten en met duidelijkheid over het aantal uren. In de glastuinbouw komt veel seizoenswerk voor. De overheid erkent het belang van tijdelijke contracten bij seizoenarbeid. Door de inzet van Glastuinbouw Nederland en LTO blijft de onderbrekingstermijn voor ketens van tijdelijke seizoencontracten bestaan. Dit betekent dat de tussenpoos kan worden verkort tot drie maanden als sprake is van terugkerend tijdelijk werk dat ten hoogste negen maanden per jaar kan worden verricht, zoals dit nu ook in de cao Glastuinbouw is geregeld.

Oproepcontract
Een andere belangrijke ontwikkeling is de stap van oproepcontract naar basiscontract. In de uitwerking van deze voorstellen is het zoeken naar een balans in duidelijkheid voor de werknemer in aantal uren werk en beschikbaarheid, flexibiliteit voor de werkgever en werkbaarheid van de nieuwe set aan regels. De arbeidsmarkt en vooral de regels die wij met elkaar maken om de arbeidsmarkt goed te laten functioneren zijn fors in beweging.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie