4 juli: brainstorm veilig werken met inleners

4 juli: brainstorm veilig werken met inleners

In de glastuinbouwsector is veel productiewerk en bovendien is het werk in diverse teelten sterk seizoensgebonden. Dit vraagt om veel mensen. Ondernemers in de glastuinbouw werven daarom via uitzendbureaus veelal internationale werknemers. De internationale werknemers zijn dan in dienst bij het uitzendbureau. Op 4 juli vindt een brainstormsessie plaats met een ‘denktank’ aan stakeholders.

"Zeker deze laatste categorie werknemers is kwetsbaar. Glastuinbouw Nederland is zich hiervan bewust en benadrukt daarom dat we eerlijk werk willen tegen een eerlijke beloning met Nederlandse arbeidsverhoudingen. Om onze leden te ondersteunen bij het realiseren van deze ambitie willen wij het instrument; de checklist 'Veilig inzetten van derden voor arbeid' doorontwikkelen tot een checklist veilig en sociaal werken met inleners. In een snel veranderende wereld is een checklist sowieso vroeg of laat aan een update toe."

Denktank
"Op 4 juli willen we met een ‘denktank’ aan stakeholders brainstormen. In deze sessie willen we zoveel mogelijk informatie en ideeën ophalen. Input om de checklist mee te actualiseren/doorontwikkelen. Wil je op 4 juli met ons meedenken, geef je dan op bij Ingrid Blom."

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie