Martine van der Meer: Wil ik bij jou eten?

Martine van der Meer: Wil ik bij jou eten?

Een weblog van Martine van der Meer. Zij is verantwoordelijk voor communicatie en HRM bij CombiVliet. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Als ik bij de kassa van een supermarkt sta, kijk ik altijd wat mensen kopen. Ik kijk dan (ter vermaak tijdens het wachten) of ik bij ze zou willen eten aan de hand van de boodschappen die op de band liggen. En ook kijk ik naar de mensen of zij passen bij de boodschappen die ze doen. Dat vind ik wel interessant, om mensen te ‘lezen’...
 
Meestal passen de mensen bij de boodschappen. Elk type heeft een bepaald boodschappenlijstje. Als ze veel (goedkoop) vlees kopen, hebben ze meestal wel wat overgewicht. Vooral aan de voorzijde, het buikje. En als er dan ook de nodige alcohol en chips op de band ligt, dan is de cirkel wel rond. Bij mensen die over het algemeen wat ongezonder eten, zijn ‘de vetjes’ wat meer verdeeld. Ongezonder eten (hoeft geen goedkoop eten te zijn trouwens) geeft veelal een wat ongezonder beeld.
 
Regelmatig zie ik mannen, aan de boodschappen te zien waarschijnlijk alleenstaand, die erg eenzijdig en vet eten. Waarschijnlijk weten ze niet hoe ze het anders moeten doen of het kost teveel tijd. Of hun partner kan niet koken, dat kan ook. Ik zag dit weekend zo’n man bij de poelier, hij kon net aan bukken om al ‘z’n voer’ in z’n tas te krijgen. Die man was aan het bestellen alsof hij een maand wegging, terwijl ik denk dat het voor een week op de vrachtwagen was gezien de het aantal bakjes. Zoveel mogelijk klaargemaakt vlees met lekker veel saus. Ik dacht bij mezelf, het is beter bij de groenteman zoveel te bestellen… Beter voor je! Waarom al dat vlees? Wat doe je jezelf aan? Echte gezondheidsfreaks die bio/vegan/skinfood/etc. eten, gaan er vaak ook zo uitzien, zo’n biotype, ken je ze? Deze komt je alleen in bepaalde soorten winkels tegen. Deze hebben meestal geen overgewicht trouwens. Waarom ze die bepaalde uitstraling hebben, weet ik eigenlijk niet.
 
Nu heb ik ook weer een paar winterkilootjes teveel hoor. Wat ligt er bij mij op de kassaband wat er beter niet kan liggen? Die brokken speculaas die zo lekker hard zijn afgebakken, van die verse knapperige eierkoeken, koekjes, pure chocolade, etc. Ik eet ook dingen die ik echt niet nodig heb, maar die ik wel heel lekker vind. Ik weet dat ik het beter niet kan doen, maar mag ik ook iets in het leven?!? En zo denken we allemaal om die plus-kilo’s recht te praten, toch?
 
Maar als je meer eet dan dat je verbrand, moet je die plus-kilo’s wel met je mee blijven dragen. Zwaar hoor. Vooral als het straks warmer wordt. Nu isoleert het nog lekker, ha, ha!
Ik was begin februari op vakantie naar de andere kant van de oceaan. Ik stond versteld van al die calorieënbommen die je krijgt in zo’n vliegtuig: cake, brownie, witte pasta met veel saus en zonder groenten, mierzoete suikertoetjes. Dan denk ik, we hebben nog een lange weg te gaan als mensheid als je voor een kilo overgewicht aan bagage moet bijbetalen en je bij wijze van spreken een kilo zwaarder uit zo’n vliegtuig komt.
 
Ik ben er trouwens wel van overtuigd dat gezond eten niet duurder hoeft te zijn dan ongezond eten, zeker tegenwoordig niet meer. Echter je moet er wel moeite voor doen. Het gaat niet vanzelf. En van de regering moeten we het niet hebben, want die willen gezond eten niet goedkoper maken, maar bepaalde etenswaren juist duurder. En dat met de inflatie voor boodschappen die constant blijft stijgen. Zelfs kasgroenten willen ze duurder maken! WTF, is ongezond leven dan toch een verdienmodel?

 

Bron: Martine van der Meer

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v