Martine van der Meer: Vandaag weer zo’n dag...

Martine van der Meer: Vandaag weer zo’n dag...

Een weblog van Martine van der Meer. Zij is verantwoordelijk voor communicatie en HRM bij CombiVliet. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Vandaag was weer zo'n dag. Zo’n dag dat ik het leven overdacht. Ik reed terug vanuit Noord-Holland na de uitvaart van m’n naaste collega. Ze mocht slechts 43 jaar worden. In de bloei van haar leven. Nog zo onmisbaar voor haar jonge tieners en haar man. En dat gebeurt gewoon. Het hoort bij het leven. Hoe oneerlijk wij mensen dit ook vinden, als de tijd daar is, heb je niks te vinden. Dan is het gewoon zo...

Het relativeert het alledaagse leven. Want wat is belangrijk in het leven? Toen ik luisterde naar de afscheidswoorden van verschillende naasten, had zij het over de mooie herinneringen,  wat zij betekent had in het leven van anderen, de anektodes. Eigenlijk alles waarbij we op de gewone dagen niet stilstaan...

Door de waan van de dag, hebben we meestal geen tijd voor een goed gesprek, door de waan van de dag hebben we meestal geen tijd om iets aardigs te doen voor iemand. Door de waan van de dag hebben we meestal geen tijd om iets speciaals te zeggen tegen iemand.

Dus die waardevolle dingen die aan het einde van ons leven zo belangrijk blijken, schuiven we opzij. Wat als we dit eens niet zouden doen? Als we elke week eens tijd maken voor een persoonlijk gesprek, iets aardigs doen voor iemand of iets positiefs zeggen. Dat geeft de gever een voldaan gevoel en dit geeft de ontvanger een memorabel gevoel. Natuurlijk moet het wel vanuit het hart komen.

Dan laten we een praatje-pot-gesprek komende week over de coronagevolgen, die ongrijpbare stikstofcrisis, de veel te hoge energieprijzen, het koude winterweer of die flutverkiezingen eens achterwege en doen iets moois! Een andere insteek nemen. Verander de wereld, begin bij jezelf! Wees die verandering.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v