Laura Nowee: Welke breinsport kies jij?

Laura Nowee: Welke breinsport kies jij?

Een weblog Laura Nowee, zij is werkzaam als marketeer bij JEM-id. Laura schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Het STAP-budget was de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws. Dit budget is in het leven geroepen als stimulering voor de arbeidsmarktpositie. Het bericht dat er een technische storing gaande was, is natuurlijk niet hetgeen waarmee je in het nieuws wilt verschijnen. Bijkomstig voordeel is dat deze mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling nu wel onderwerp van gesprek is.

‘Stilstand is achteruitgang’ is weliswaar een cliché spreekwoord, toch blijft het een mooie motivatie om jezelf uit te blijven dagen nieuwe dingen te leren. De maatschappij ontwikkelt zich snel, jouw werkomgeving ontwikkelt door en ook privé worden we steeds weer uitgedaagd om met nieuwe ontwikkelingen mee te gaan. Nieuwe dingen leren is niet alleen noodzakelijk, het is ook leuk en goed voor je hersenen. Je kunt het zien als een workout voor je hersenen. Door je hersenen eens flink uit te dagen, zorg je goed voor je mentale gezondheid.

Of persoonlijke ontwikkeling belangrijk is, is vaak dan ook niet het punt van discussie. Vaak is de tijd hiervoor vrij maken de grootste uitdaging. Het helpt om een duidelijk stappenplan te maken met de doelen die je wilt behalen. Ook het regelmatig afspreken met een buddy zorgt ervoor dat het top of mind blijft. En uiteindelijk blijft het toch gewoon doen! Plan een blok in je agenda, stel in dat nieuwe afspraken automatisch geweigerd worden en creëer een omgeving waarin je ongestoord kunt leren.

Bij jem-id zijn we onlangs een specialisme traject gestart. Hierbij worden alle collega’s uitgedaagd om een specialisme te kiezen waarin zij zichzelf verder willen ontwikkelen. Als coach mag ik met een aantal collega’s meekijken in dit proces. Dit heeft mij geleerd dat het vooral belangrijk is om te kiezen voor de manier die bij jou past. Waar de één het meest opsteekt van het lezen van boeken, kan de ander beter naar een klassikale opleidingsdag gaan om los te komen van het eigen werk.

Boeken lezen, opleiding volgen, podcasts luisteren, meekijken met collega’s…

Welke breinsport kies jij?

 

Bron: Laura Nowee

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v