Henk Strating: BBB geeft de burger weer moed

Henk Strating: BBB geeft de burger weer moed

Een weblog van Henk Strating. Hij is strategisch CAO-expert bij CAO-expert.online. Henk schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Ik denk dat verkiezingen voor de Provinciale Staten, die in álle provincies door BBB werden gewonnen, zelden zoveel teweeg hebben gebracht. Natuurlijk, die van vier jaar geleden gingen ook niet ongemerkt voorbij. Maar toen werd het succes van de verkiezingen, toen voor Forum voor Democratie, verdrongen door de ophef over de overwinningstoespraak van partijleider Thierry Baudet. Die ophef leidde er mede toe dat het effect van de verkiezingsoverwinning uitbleef. Zowel in de Gedeputeerde Staten, de besturen van de Provinciale Staten, waar de winnaar van de verkiezingen nauwelijks voet aan wal kreeg, als in de Eerste Kamer, waar van de 12 gekozen leden van Forum voor Democratie na allerlei afsplitsingen er welgeteld één man overbleef...

Zal het BBB beter vergaan? Ik denk het wel. Niet alleen omdat BBB-aanvoerster Caroline van der Plas ver weg bleef van een overwinningstoespraak á-la-Baudet. Ook niet omdat BBB zo verstandig is om onpartijdige adviseurs in te schakelen bij de samenstelling van de provinciebesturen. Zelfs niet omdat - voor zover ik dat kan beoordelen - BBB zowel provinciaal als landelijk (voor de Eerste Kamer) geschikte kandidaten lijkt te hebben. Natuurlijk is dat allemaal nodig om een rol van betekenis in het bestuur van het land te gaan spelen. Maar belangrijker is dat BBB met de verkiezingsoverwinning veel Nederlanders weer wat vertrouwen heeft gegeven. Vertrouwen dat burgers in een democratie daadwerkelijk invloed op de politieke besluitvorming kunnen hebben. De eerste tekenen daarvan zijn dat de omgekeerde blauw-wit-rode protestvlaggen langs de weg weer worden vervangen door de rood-wit-blauwe driekleur. Als teken van hoop en vertrouwen. De BoerBurgerBeweging BBB heeft met de eclatante verkiezingsoverwinning boeren en burgers weer moed gegeven. En dat is misschien nóg wel belangrijker dan het precieze aantal zetels in Provinciale en Gedeputeerde Staten en Eerste Kamer.

 

Bron: Henk Strating

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie