Dico Drost: Samenleving

Dico Drost: Samenleving

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Tevens is hij initiatiefnemer van Bloemenboom. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Vorige week was de jaarlijkse Hortifair in Aalsmeer. Een beurs met veel potentie om te netwerken en handel te doen. Een beurs met een behoorlijke geschiedenis. De potentie van deze beurs is enorm.

Nog vele dagen van de week ga ik naar de tribune. Daar doet de lokale ondernemer zijn best om iedereen te voorzien van een koffie en wanneer gewenst een broodje of iets anders.  Hij weet precies of iemand koffie wil met melk en/of suiker of een kopje groene thee. Deze partij zie ik niet terug op een evenement als de Hortifair. Ik vroeg me af waarom wordt deze ondernemer niet betrokken wordt bij zo’n evenement en de kans krijgt een extra centje te verdienen.

Op dit moment zijn er veel verschuivingen en komen de verschillende tussen de veillocaties naar boven. Zo hoorde ik afgelopen week een veilingmeester een opmerking maken “dat zijn Aalsmeer-streken”. Kan me niet voorstellen dat je alles over een kamp kan scheren en dat er geen “Westland- streken” zijn.

De gehele sector ondervindt de gevolgen van minder koopkracht, hogere energie prijzen etc. etc. Dan wordt er een artikel gepubliceerd waarin er door een leidinggevend iemand in de sector gevraagd wordt op perspectief. Dat is interessant want volgens mij worden deze mensen juist betaald om perspectief te bieden?!

Zo ook de CEO van Moderna. Op 18 november heeft hij zijn bonus gekregen. Hij heeft het lot moeten aanvaarden van zijn gemaakte keuzes.

De verschillende punten hierboven hebben niks met elkaar te maken, maar waar het in mijn optiek over moet gaan is: wat voor samenleving willen we? Willen we een samenleving die opgebouwd wordt vanuit de mensen/kwekers of willen we een samenleving waarbij we verwachten dat de top richting geeft? Persoonlijk denk ik dat het woord samenleving genoeg inhoud heeft. Samen vormen we het leven dat we hier hebben waarbij we mensen nodig hebben die richting geven. De richting zal bepaald moeten worden voor de grote meerderheid waarbij regionale verschillen van tradities en cultuur geaccepteerd en gerespecteerd moeten worden.

Bron: Dico Drost

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v