Dico Drost: Marktwerking

Dico Drost: Marktwerking

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Tevens is hij initiatiefnemer van Bloemenboom. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Al een tijdje schrijf ik mijn blogs voor Goedemorgen en ik moet zeggen, er is veel veranderd en veranderingen gaan maar door. Mijn perspectief komt vanuit de positie van iemand die het leuk vindt om met bloemen en planten te werken. Iemand die dagelijks de mooiste partijen mag uitzoeken en vaak mag kopen voor anderen. Daar voel ik me dan ook zeer verantwoordelijk voor en ik richt alles om mij heen daarop in. Omdat ik dan in de middaguren vaak tijd over heb, ben ik altijd bezig om de keten van kweker naar consument te verbeteren. Er zijn namelijk heel veel punten te verbeteren. Dit zie ik vanuit mijn perspectief als inkoper en tegelijk vanuit mijn perspectief als student op Nyenrode. En het leuke is: zo af en toe heb ik wat tijd over en aangezien mijn interesse niet geheel beperkt zijn, ben ik een cursus gaan volgen van Madelon Vos. Misschien kent u haar.

Madelon Vos is een interessante dame in relatie tot de financiële markten. Wanneer je haar gaat volgen word je overspoelt met actuele informatie over de financiële markten. Haar nieuwste cursus is 'Technische Analyse'. Met deze kennis schijnen er heel veel mogelijkheden te zijn om lijnen te gaan trekken van trends en ontwikkelingen in de financiële markten. Maar wat ik persoonlijk dan zo leuk vind is dat er zoveel herkenning zit in deze markten en wat ik dagelijks op de klokken doe. Dagelijks bepaal ik wanneer ik een plant of bloem koop met mijn rationele en subjectieve informatie. En hoe dit wordt bepaald is voor mij een patroon dat ingebakken zit en veelal onbewust gebeurt.

In de technische analyse zijn daar vele termen voor die patronen en trends verklaren en herkennen en daarmee kunt uitleggen. Het is heel fascinerend hoe verschillende markten worden bepaald door een soort gelijke marktwerking. Ik denk dat jullie me tot hier wel kunnen volgen. Maar zoals gezegd gaat mijn interesse iets verder. Ik vind het interessant om zowel in te zoomen als uit te zoomen. Hoe gaat het op de winkelvloer? Welke consument koopt welke bloemen en planten? Maar je kunt ook kijken naar wat er in een sector gebeurt. Hoe gaat de toekomst van onze coöperatie worden? Hoe gaat onze K het voortzetten als minister van financiën? Wat is de toekomst van het FIAT geld?

Hoewel ik geen blad voor mijn mond neem om iets te zeggen en altijd wel ergens een mening over heb, heb ik deze toch regelmatig moeten bijstellen. Ik denk en hoop dat we weer op een punt kunnen komen waarbij we weer openlijk kunnen communiceren met elkaar en we ook weer in de flow van evolutie kunnen komen. Want op dit moment zie ik veel devolutie en achteruitgang.

Bron: Dico Drost

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v