Blog: Je ondernemerskwaliteiten sneller laten groeien, hoe?

Blog: Je ondernemerskwaliteiten sneller laten groeien, hoe?

Een weblog van Eric Flinterman. Hij is sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. Eric schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Er zijn regelmatig momenten dat er een beroep wordt gedaan op uw ondernemerskwaliteiten. Zo moet u actie ondernemen als de energieprijzen stijgen of als er een cruciale medewerker vertrekt. Het is dan ook niet slim om te wachten op omstandigheden die uw ondernemerschap bevorderen. U kunt namelijk veel leren van collega-ondernemers. Wat u meemaakt of nog mee gaat maken, heeft een ander vaak al ervaren.

Van oudsher zijn wij in de tuinbouw gewend om van elkaar te leren door middel van studieclubs. Zo zijn we op teelt-technisch gebied wereldberoemd geworden. We weten dus dat we veel van elkaar kunnen leren. Dit kan echter ook op het gebied van ondernemerschap!

Rondetafelbijeenkomsten key
Ik mag al jaren rondetafelbijeenkomsten organiseren met als doel om ondernemers van elkaar te laten leren op het gebied van ondernemerschap. Het is hierbij een voordeel als ondernemers elkaar nog niet kennen. Door open en vertrouwelijk met elkaar praktijkervaringen te delen, ontstaat een bijzondere dynamiek. Zaken die al langer ergernis gaven, worden aangepakt. Kansen die al langer gesignaleerd waren, worden benut.

Oplossingen en kansen delen
Wat mij hierin is opgevallen de afgelopen vijftien jaar, is dat totaal verschillende ondernemers dezelfde problemen en uitdagingen hebben. De manier waarop zij problemen oplossen is heel verschillend. DŠt is de kracht van ondernemersclubjes die deze thema's met elkaar willen delen. Om te voorkomen dat deze bijeenkomsten praatclubs worden, eindigt elke deelname na maximaal twee jaar. Dan is het tijd om weer aan een andere groep deel te nemen.

Zeer effectief
Deelname aan rondetafelbijeenkomsten is zeer effectief! Met circa vijf bijeenkomsten per jaar kosten ze u relatief weinig tijd. Het is niet nodig om studiemateriaal tot u te nemen. De kennis zit immers bij uzelf en bij de andere deelnemers. Nieuwe kennis en waardevolle expertise liggen voor het oprapen! Iets voor u?

Meer weten? Neem dan contact met mij op.

Bron: Eric Flinterman

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v