Floramite: voor een veilige correctie

29-04-2019    09:12   |    Goedemorgen

Floramite is een selectief werkend mijtenbestrijdingsmiddel voor gebruik in kassen en de vollegrond. Floramite heeft een goede werking op alle spintstadia en past uitstekend in geïntegreerde teeltsystemen voor o.a. glasgroenten, sierteelt, boomkwekerij en aardbei. Floramite kent een zeer goede gewasveiligheid. Tevens is Floramite veilig voor roofmijten en andere nuttige insecten.

Floramite werkt in alle spintstadia en past uitstekend in geïntegreerde teeltsystemen. Het biedt een zeer goede gewasveiligheid. Teneinde resistentieopbouw in bloemisterijgewassen, vaste planten en boomkwekerijgewassen te voorkomen wordt aangeraden Floramite niet vaker toepassen dan 2 behandelingsprogramma‘s per jaar (een behandelingsprogramma bestaat uit een enkele bespuiting, of uit 2 bespuitingen met een interval van 7 dagen). De behandelingsprogramma‘s met Floramite moeten worden afgewisseld met tenminste twee behandelingen met middelen uit andere chemische groepen.
In aardbeien, augurken, courgettes, komkommers Floramite niet vaker toepassen dan 1 behandelingsprogramma‘s per jaar of teeltcyclus, al naar gelang welke periode het kortste is (een behandelingsprogramma bestaat uit een enkele bespuiting, of uit 2 bespuitingen met een interval van 7 dagen).

Gevoeligheid gewassen
Gezien het grote aantal variëteiten en de wisselende teeltomstandigheden van bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten is het onmogelijk de gewasverdraagzaamheid voor alle situaties te onderzoeken. Als er nog geen ervaring is opgedaan met dit middel dient eerst een proefbespuiting te worden uitgevoerd om de verdraagzaamheid van het gewas te testen.

Effecten op nuttige insecten
Floramite is veilig voor nuttige insecten en kan uitstekend worden toegepast in geïntegreerde teeltsystemen en in combinatie met nuttigen. Floramite is veilig voor bijen en hommels en kan derhalve zowel voor, tijdens als na de bloei worden toegepast. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws