Zeer lenige Phalaenopsis

23-01-2019    10:22   |    Goedemorgen

Floricultura lanceert een nieuwe Phalaenopsis: de Elastica serie. De planten zijn heel buigzaam en goed te gebruiken in cascade, boogvorm, spiegelvorm en andere elastische toepassingen.

'De Elastica serie beantwoordt aan een toenemende vraag bij onze klanten naar soepele en vormbare Phalaenopsis takken. Planten die voor de klant meer rendement op leveren', aldus Ronald van Geest, directeur van Floricultura. 'Wij gaan door met het selecteren van rassen in verschillende kleuren voor deze serie. Niet alle planten zijn zomaar geschikt hiervoor. Naast de gebruikelijke kwaliteitsstandaarden, moeten ze ook voldoen aan onze normen voor lengte, bloemmaat, bloemstand en buigzaamheid.'
Met de introductie van Phalaenopsis Elastica is het ras Road Trip meteen toegevoegd aan deze serie. Dit is een klassieke cascade type met uiterst buigbare takken en een bloemmaat van 11 cm.

Flexibiliteit
De serie is geïntroduceerd op de IPM in Essen. De naam Elastica staat voor flexibiliteit, vrijheid en buigzaamheid van deze serie Phalaenopsis rassen. Het is een handreiking naar creativiteit. Alle toekomstige rassen die in de Elastica serie vallen, zullen in hun naam een verwijzing naar die vrijheid en flexibiliteit hebben. Eerder introduceerde Floricultura al de Lingua series, die bestaat uit zeer onderscheidende Big Lip Phalaenopsis planten.

 

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws