Wordt de Brexit uitgesteld?

05-12-2018    09:23   |    Goedemorgen

Tijdens de heftige debatten in het parlement in het Verenigd Koninkrijk over de Brexit komen steeds sterker geluiden naar boven om de Brexit uit te stellen.

Sommige Britse politici willen de Brexit uitstellen om meer tijd te krijgen voor een betere deal met de EU. Andere partijen willen juist verlenging om een tweede referendum mogelijk te maken, waarin Engeland zich weer kan voegen bij de EU. Als er niks gebeurt, dan stapt het VK eind maart uit de EU. Het verplaatsen van het Brexit-moment is ook niet zomaar geregeld en de EU heeft daarin een beslissende rol.

Wel een mogelijkheid is om Artikel 50 geheel in te trekken. Daarmee kunnen de Britten in één klap de Brexit voorkomen. Het is dan alsof de echtscheidingspapieren in zijn geheel terug getrokken worden, in plaats te onderhandelen over de hoogte van de alimentatie. Volgens juristen is dit mogelijk, maar daar wordt later deze maand nog een uitspraak gedaan door de rechter.

In The Guardian is een uitgebreide beschrijving van alle opties voor het Verenigd Koninkrijk te lezen.

In Nederland heeft de Rijksoverheid samen met de douane een Brexit-loket ingesteld voor ondernemers met vragen. Gezien de kans dat er nog steeds een no-deal Brexit plaats kan vinden in maart, is het verstandig om te controleren welke voorbereidingen je dient te treffen als je met Engeland handelt. Ga hier naar het loket.

Beeld: Kuhlmann / MSC


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws