Wie wordt Grower of the Year?

22-01-2019    09:49   |    Goedemorgen

Vanavond is de finale van de International Grower of the Year tijdens de IPM in Essen. De Nederlandse teler OK Plant is een van de genomineerden.

OK Plant uit Naaldwijk is genomineerd in de categorie 'Finished Plants and Trees'. Rob en Desiree Olsthoorn kweken Little Kolibri orchideeën en seizoensproducten zoals addenda, aster, primula en cyclamen. Ook leveren zij bijpassend keramiek. OK Plant werkt daarin nauw samen met klanten, onder andere aan de schappresentatie. De kwekerij heeft daarnaast veel aandacht voor de werksfeer en de ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers. 

Afrika
Er is nog een genomineerde voor IGOTY met een Nederlands tintje. Het genomineerde Oserian Development uit Kenia is namelijk lid van Royal FloraHolland. De kwekerij van verschillende variëteiten rozen is de enige genomineerde uit Afrika. Met veredelaars werken ze aan speciale collecties, zoals Engelse tuin-rozen, grootbloemige premium rozen met lange stelen en rozen in pasteltinten. Ook worden bij Oserian trosanjers en statice gekweekt. Oserian is genomineerd in de categorie 'Sustainability Award'. 

Overall
De International Grower of the Year Award is een wereldwijde onderscheiding voor sierteeltkwekers die uitblinken op het gebied van marktontwikkeling, duurzaamheid, economie, human resource en/of innovatie. Er worden awards in verschillende categorieën uitgereikt. Tot slot is er een overall prijs. Vorig jaar werd die prijs gewonnen door Ter Laak Orchids uit Wateringen. 

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...