Werkbezoek aan Altongebied

Werkbezoek aan Altongebied

Vanuit Greenports Nederland vond afgelopen vrijdag 17 juni een interessant werkbezoek in het Altongebied in Heerhugowaard plaats. Tijdens het bezoek zijn de bedrijven Tesselaar Freesia's, NH Paprika en Amigo Plant bezocht en vertelden de ondernemers over hun bedrijfsontwikkelingen en duurzame energieoplossingen.

Het Altongebied is circa 220 hectare groot en heeft een glasareaal van circa 90 hectare. In het gebied zijn vooral sierteeltbedrijven gevestigd. Sinds 2013 werkt Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord als onafhankelijke gebiedscoördinator aan het toekomstbestendig maken van het gebied.

De ondernemers in het Altongebied onderscheiden zich door vakmanschap, innovatief ondernemerschap, marktgerichte producten en duurzame bedrijfsvoering. En dat was te merken tijdens het bezoek, zo geeft Greenport Noord-Holland op Instagram aan. "Op dit moment heeft de grootste prioriteit binnen het Alton de verdere verduurzaming van het gebied. Van een gemiddeld glastuinbouwbedrijf bestaan een derde van de kosten namelijk uit energiekosten. Tijdens het bezoek was te zien dat Tesselaar Freesia werkt met de grootse zonthermie-installaties van Nederland, waarmee de teelt van freesia's duurzaam wordt verwarmend en gekoeld. Verder werd er een presentatie gegeven vanuit HVC over het warmtenet van HVC Groep in het Altongebied. De eerste duurzame warmte werd geleverd bij NH Paprika en vorig jaar zomer is ook Amigo plant aangesloten. Met alle bedrijven in het Altongebied is een gasverbruik van 5.500.000m3 aardgasequivalent verduurzaamd, waarmee 9.900 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden wordt."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie