WEBLOG - 'Heeft u ook overal lijstjes?'

03-05-2016    11:00

Verschillende personen uit de glastuinbouw schrijven exclusief voor GroenteNet en/of SierteeltNet een weblog. Vandaag is de beurt aan Mara Juckers, opleidingsmanager glastuinbouw bij Kas groeit.

Overal lijstjes

Op de koelkast, in mijn Outlook agenda, in de takenlijst, in mijn aantekeningenblok. En oh ja, ik heb ook nog een papieren agenda. In drukke tijden had ik vroeger op vijf verschillende plekken actielijstjes. Chaotisch? Best wel. Op z’n minst onoverzichtelijk.

Hoe ga je efficiënt met je tijd om? Daar worstel ik nog wel eens mee. En het is niet meer hip om te zeggen dat je druk bent. Dat roep ik dus niet meer in het rond. Maar alleen door het niet meer te benoemen, gaat het probleem niet weg. De trend van leven zonder lijstjes heb ik ook geprobeerd. Op gevoel, dat werkte best een tijdje. Maar op de momenten dat het echt druk is, schijnt het zo te zijn dat onze hersenen gewoonweg niet alles kunnen onthouden. En al helemaal niet op het juiste moment.

Inmiddels heb ik stappen gemaakt. Kas groeit organiseerde een aantal workshops rondom het thema efficiënt werken. In de workshop 'Afleidingen en onderbrekingen de Baas' heb ik een paar goede tips gekregen. Martin Limbeek van het effectieve werken wist dat op een leuke manier te brengen.

De tips die ik nu toepas, wil ik met jullie delen. Gebruik alleen de outlook takenlijst. Maak taken aan met het gewenste resultaat. Dus maak niet voor elke activiteit een taak aan. De taak: een geslaagde cursus leidinggeven organiseren. Dat is een voorbeeld van hoe het hoort. Bekijk dan 4 a vijf keer per dag of je nog de dingen aan het doen bent met de meeste prioriteit. Stel de lijst dan dus bij.

Met een leeg hoofd kom ik nu thuis. Het vergt even een omschakeling, maar het werkt en dat is verhelderend. 

Reageren op deze blog? Mail uw reactie naar redactie@tuinbouwcommunicatie.nl o.v.v. 'reactie blog' + de naam van de blogger. Reacties worden door de redactie beoordeeld alvorens deze onder de blog worden gepubliceerd. 

Wilt u ook met enige regelmaat een weblog schrijven? Stuur dan een mail naar redactie@spam-protecttuinbouwcommunicatie.nl


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Ctgb: twee middelen toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden beoordeelde onlangs drie gewasbeschermingsmiddelen op basis van een...