Waar vind je geschikte mensen?

22-02-2019    09:37   |    Goedemorgen

Veel vacatures in de tuinbouwsector zijn moeilijk in te vullen. De krappe arbeidsmarkt is misschien wel de grootste uitdaging van dit moment. Toch zijn er ook nog steeds werkzoekenden die in eerste instantie niet aan de agrarische sector denken. Hoe verleid je die mensen? Daarover organiseert Flower Science op 14 maart de bijeenkomst 'Uitdaging op de arbeidsmarkt; waar vind jij je mensen?'.

De tuinbouwsector heeft interessante banen te bieden, zowel op mbo- als hbo-niveau. Daarnaast zien we een verschuiving in het aanbod van de beroepen. Door de technologische vernieuwingen worden bepaalde vacatures steeds minder aangeboden zoals belastingadviseur, makelaar, magazijnmedewerker of secretaresse. Deze mensen kunnen niet terugvallen op hun oude beroep, maar hebben wel competenties die ook in de tuinbouwsector heel handig kunnen zijn, zoals communicatieve vaardigheden of zorgvuldig en nauwkeurig kunnen handelen.

Verleiden
Maar hoe verleid je deze werknemers om te komen werken in de tuinbouwsector? En waarom zijn arbeidsmigranten niet meer weg te denken? Wat maakt deze groep werknemers zo interessant en waar loop je allemaal tegenaan als ze voor jou komen werken? Hoe aantrekkelijk is de sector eigenlijk als werkgever? Matchen de wensen van werkgevers wel bij de wensen van potentiĆ«le werknemers? 
Op die vragen gaan de sprekers tijdens de Flower Science bijeenkomst dieper in. Dit wordt georganiseerd samen met Groen Onderwijs Centrum en partner voor deze kennisbijeenkomst is Uitzendbureau NWH Jobs uit Noordwijkerhout. Deelnemers zijn op 14 maart om 15.30 uur welkom aan de Gieterij 35, 2211 WC te Noordwijkerhout. Informatie over het complete programma en aanmelden vind je hier


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Ctgb: twee middelen toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden beoordeelde onlangs drie gewasbeschermingsmiddelen op basis van een...