Voorlopig geen extra gas voor Europa uit Rusland

Europa lijkt voorlopig niet te kunnen rekenen op meer aardgas uit Rusland. Dat valt op te maken uit veilingen van gascontracten. Eerder had de Russische president Vladimir Poetin nog gezegd dat zijn land klaarstond om meer gas te leveren. Dat had ervoor kunnen zorgen dat de momenteel torenhoge energieprijzen wat omlaag zouden gaan, aldus NU.nl.

Op basis van de veilingresultaten zou het Russische bedrijf Gazprom, de belangrijkste gasleverancier voor Europa, de komende maand geen extra gas naar Europa willen transporteren via de belangrijke gasroutes. Het concern zou alleen beperkte voorraden naar Polen willen sturen, concludeert persbureau Bloomberg.

Op de internationale gasmarkt werd deze stap maandag direct gevoeld. De handelsprijzen voor Nederlands aardgas stegen halverwege de dag met 13 procent, nadat ze vorige week juist wat waren gedaald. De prijs kwam daardoor weer boven de 100 euro per megawattuur uit op de Nederlandse TTF-markt, de belangrijkste gasmarkt in Europa. Dat bedrag is weliswaar lager dan de piek van twee weken geleden, maar nog altijd fors hoger dan vorige maand.

Lees hier meer

Bron: NU.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie