'Voorlopers worden kind van ODE-rekening'

06-12-2019    10:16   |    Glastuinbouw Nederland

Krijgt de glastuinbouw een uitzonderingspositie in zake de ODE-heffing? Die vraag staat centraal in aanloop naar de behandeling van het belastingplan op dinsdag 10 december in de Eerste kamer, zo meldt Glastuinbouw Nederland

Onder aanvoering van voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland - en met de rozentelers Marc Koene en Richard van der Lans als belangrijke aanjagers - is een zeer intensieve lobby op gang gekomen om de ODE-heffing te laten stranden in de senaat. Een actuele analyse van de Rabobank onderstreept de noodzaak daarvan.

Nadat de massaal ondersteunde ODE-petitie in november niet het gewenste resultaat opleverde in de Tweede Kamer, verlegde Glastuinbouw Nederland de focus snel richting de Eerste Kamer. “Er zijn brieven gestuurd, telefoontjes gepleegd en we hebben opnieuw diverse belangrijke partijen aangespoord om hun bezwaren en zorgen kenbaar te maken bij de politiek”, zo vat Sjaak van der Tak samen.

De leden van de Eerste Kamer zijn afgelopen tijd bedolven onder e-mails met betrekking tot de ODE-heffing voor gebruikers in tariefschijf 3. “Partijen als Greenports Nederland, Greenport West-Holland, de gemeentes Westland en Zaltbommel, de provincie Gelderland, maar ook VNO-NCW en de grote energiebedrijven zijn in actie gekomen.”

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Ja of nee?

Paprikakwekerij Moors brengt op Instagram de koelkaststicker van Jumbo en het Voedingscentrum onder de...