Vliegende start nieuwe VPN-directeur

19-03-2019    09:07   |    Goedemorgen

De ene dag plaatst hij op Twitter een foto van een bezoek aan een VPN-lid, de dag daarop is hij voor diezelfde VPN in Brussel aan het lobbyen.

Han de Groot (1965) laat er geen gras over groeien. Op 1 januari begon hij in deeltijd als directeur voor de Vereniging Potgrond- Substraatfabrikanten Nederland (VPN) en vanaf dat moment is hij zich de sector in rap tempo ‘eigen’ aan het maken. Dus rijdt hij alle VPN-leden af om te horen wat er allemaal speelt in deze branche die jaarlijks 6 miljoen kuub potgrond en andere substraten wegzet. En verder ontmoet hij mensen in Den Haag en Brussel, want de industrie ligt onder een vergrootglas. Het afgraven van veen en de aanvoer van kokos uit Sri Lanka en India, om maar wat te noemen, zijn actuele thema’s.

Belangenbehartiger 
Vandaar ook dat Han (voormalig directeur Tuinbranche Nederland, jarenlang MKB-belangenbehartiger op het gebied van duurzaamheid en milieu) regelmatig in Den Haag te vinden zal zijn. 'Voedselproductie en duurzaamheid is een belangrijk thema. Daar gaat de (internationale) politiek over, maar het is onze rol om inzichtelijk te maken wáár ze iets van moeten vinden.'

Tipje van de sluier
Op 24 april heeft hij z’n eerste ledenvergadering en zal hij de sector goed voor ca. 1100 arbeidsplaatsen en een jaaromzet van € 400 miljoen iets vertellen over zijn plannen. Tipje van de sluier: hoe wordt de sector beter zichtbaar? Hoe ziet de agenda van de toekomst eruit? En wat kan de VPN doen om signalen vanuit de buitenwereld beter door te geven aan de leden?

Hesje
Saai is de wereld van potgrond- en substraat allerminst, zo ondervindt Han aan den lijve: 'Bij elk bedrijf krijg ik een hesje aan en word ik met trots rondgeleid. En dan merk je dat het ras ondernemers zijn; de passie spat eraf! Het zijn mooie bedrijven die stuk voor stuk met de toekomst bezig zijn.'

Volg Han de Groot op Twitter: @HanHdeGroot


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Fatsia Friday

Het is niet alleen Goede Vrijdag vandaag, maar ook Fatsia Friday. Tenminste, als het aan JK Plant uit Honselersdijk ligt.