Donatie dankzij verkoop van Geraniums

07-02-2019    15:08   |    Goedemorgen

Mensen in Afrika een toekomst geven met een product van eigen bodem. Dat is de insteek van het project Asante Sana, waarbij Pelargonium Calliope wordt verkocht voor het goede doel. In 2018 leverde dat een bedrag van € 7500,- op.

Walter van den Berg van Kwekerij Bergcamp: 'Het is weer een fantastisch resultaat door de goede samenwerking van deze bedrijven.'

Moederplant
Asante Sana betekent letterlijk vertaald 'hartelijk bedankt'. Het non-profit project genaamd Asante Sana is in 2013 opgezet met het product de Pelargonium Calliope. Deze Geraniums, die een seizoen lang als moederplant zijn gebruikt in Kenia, worden naar Nederland gevlogen om uit te groeien tot een prachtig eindproduct. De robuuste Geranium is opgekweekt door Kwekerij Bergcamp uit de Lier en bezorgt de consument een tuin met een zomer lang fluweelrode bloemen.

Samenwerking
Doordat alle schakels in de keten zich inzetten voor het project, wordt er een product geproduceerd met lage kostprijs en daarmee maximale winst. Zo zorgen leveranciers voor materialen tegen kostprijs of gratis diensten. Syngenta, BVB Substrates, Van Krimpen, Tuincentrum Boers, Javado, Moterra en Kwekerij Bergcamp hebben hieraan bijgedragen.

Bestemming
Het bedrag dat met het project is opgehaald is aan twee goede doelen geschonken. Het eerste doel is Wim van den Burg. De rode draad van het project is het Keniaanse kind een betere toekomst geven. Ook worden waterputten geslagen zodat er kan worden voorzien in een van de belangrijkste basis behoeftes. Het tweede doel is KWF Kankerbestrijding, aangezien 1 op de 3 mensen met deze ziekte te maken krijgt, is onderzoek van levensbelang.
Ook in 2019 zullen er weer geraniums voor Asante Sana geteeld worden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws