VIDEO: De reis van de kerststerren

17-12-2018    09:40   |    Goedemorgen

Selecta One kweekt de stek voor de poinsettia's op in Oeganda. In deze video vertelt de manager van de farm in Oeganda over de reis die de kerststerren maken.

Poinsettia's worden opgekweekt in Oeganda, daarna gaan ze per vrachtvlucht naar Brussel. Vanaf daar wordt het stek verspreid onder de telers die afnemen bij Selecta One. Nadat de bloemen tot bloei komen, gaan ze via de retail naar de consument. De schakel die Lufthansa en Brussel Airlines vormen, is daarin cruciaal. Dankzij het luchtvervoer is het mogelijk om een kwekerij in Oeganda met duizend medewerkers te runnen, waar ook aandacht is voor onderwijs, gezondheidszorg en doorgroeimogelijkheden.

Al met al een zeer educatieve video, waaruit maar weer eens blijkt dat we met de tuinbouwsector midden in de globale economie staan.

Bekijk de video hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Digitaal loket kringlooplandbouw

Minister Schouten heeft een digitaal loket geopend 'Doe mee met de omslag naar kringlooplandbouw'. Telers, boeren, vissers en andere...

LinkedIn: IJsjes scheppen

Terwijl buiten Koning Winter heerst, maakt Decorum er binnen een zomers feestje van met ijsjes op de IPM.

Tien jaar PlantgezondheidEvent

Plantweerbaarheid, gewasbescherming, biologische bestrijding, weerbare teeltsystemen: het zijn de onderwerpen die de afgelopen tien jaar...