Knud Jepsen Green Entrepreneur of the Year

12-06-2015    10:34

Frands Jepsen, eigenaar van het bedrijf Knud Jepsen A/S in Denemarken, mag zich de ‘Green Entrepreneur of the Year 2015’ noemen. Jepsen kwam gisterenavond tijdens de eerste editie van het Green Inspiration Event ‘Pot and Bedding Plant Industry’ bij Anthura in Bleiswijk als winnaar uit de bus voor deze titel. Een zeskoppige jury is de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de beste pot- en/of perkplantenteler in de wereld.

Jepsen liet met de eerste prijs de twee andere genomineerden Palki S.A uit Guatemala en So Natural B.V. uit Nederland achter zich. Jepsen scoorde bij de jury de meeste punten. De jury was erg overtuigd dat Jepsen de winnaar moest worden: vijf van de zes juryleden kozen hem als de meest inspirerende ondernemer in de internationale pot- en perkplantenindustrie. De jury prees onder andere de scherpe visie, missie en ambities van Jepsen. “Professionele marketing met heldere branding strategie onder de Queen paraplu. Klantoriëntatie is leidend en ver doorgevoerd in bedrijfsprocessen. Men heeft de eindklant voortdurend in het vizier en daarnaast een nauwe samenwerking met retailers die door het Queen concept een hogere omzet wordt gegarandeerd", zo oordeelde de jury onder meer.

Bekijk hier het volledige juryrapport.

De winnaar is bepaald door een internationale jury van zes juryleden. In de zeskoppige jury zitten: Lourens van Geest (LVG Plants,  Johannesburg, Zuid-Afrika), Robert van den Berg (Bergcamp, De Lier, Nederland), Karin van der Eijk (VDE Plants, Woubrugge, Nederland),  Alice van Veen (Royal Lemkes, Bleiswijk, Nederland), Ed Mol (Waterdrinker, Aalsmeer, Nederland) en Erik Titulaer (HortiBiz/TuinbouwCommunicatie, Venlo, Nederland). De jury stond onder leiding van een onafhankelijke voorzitter;  Peter van Duijn van Van Duijn & Partners.

Naar de eerste editie van het Green Inspiration Event ‘Pot and Bedding Plant Industry’ kwamen 190 mensen. Het evenement vond plaats bij Anthura in Bleiswijk. Het nieuwe internationale evenement voor de pot- en perkplantensector wordt georganiseerd door HortiBiz - onderdeel van KAS/TuinbouwCommunicatie - in samenwerking met Fleuroselect. Het evenement is bedoeld voor toonaangevende telers, toeleveranciers, onderzoek, advies en handel op gebied van pot- en perkplanten vanuit de hele wereld. Rondom de uitreiking van Green Entrepreneur of the Year, vond een geanimeerd programma plaats. Daar sprak onder andere Luc Béhar-Bannelier, directeur Natuur & Milieu bij Disneyland Parijs. Ook werd op het event in Bleiswijk de FleuroStar Award voor de beste plantenintroductie bekend gemaakt. De award is een initiatief van Fleuroselect.

Het Green Inspiration Event, wordt ondersteund door tal van toonaangevende organisaties en bedrijven uit de sierteelt. Partners van het Green Inspiration Event zijn: Anthura, BVB Substrates, Desch Plantpak, DLV GreenQ, Florensis B.V., GreenTech, Koppert Biological Systems, Modiform, Moerheim New Plant, Pan American Seed – KieftSeed,  Sakata Ornamentals, Selecta Klemm, Svensson en Syngenta Flowers.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws