Van der Wilt Gerbera's kijkt vooruit na donkere periode

23-08-2019    09:00   |    Goedemorgen

Begin december 2018 liet de tornado een spoor van verwoesting achter bij Van der Wilt Gerbera's. Zes maanden werd hard aan het herstel van de kas gewerkt. Nu is het tijd om vooruit te kijken.

In de afgelopen maanden werden 7.000 ruiten, 19 km draingoot, 16.000 m² teeltsysteem, 110 km atlasdraden, 16.000 m² schermdoek en 2.000 lampen vervangen, nagekeken en schoongemaakt. Er werden bovendien 190.000 potten natgemaakt, gevuld en in de kas gezet. Op 27 mei kwamen vervolgens de eerste nieuwe planten en op 14 juni stonden alle 190.000 planten in de kas. "Een leuk, nieuw, mooi en kleurrijk assortiment van 38 soorten", zo laat het bedrijf weten. "Op 1 augustus kon een aantal soorten voor het eerst worden geplukt. Sinds week 34 staan alle 3,2 hectare weer in volle bloei en zijn we blij met een kleurrijke en groeizame kas."

Het is een hectische periode geweest waarin men druk bezig is geweest met het herstel en de opbouw van de kas en het gewas, zo laat Van der Wilt Gerbera's weten. "Nu kunnen we ons gaan richten op de toekomst waar we de komende periode samen met ons bijna geheel nieuwe team hard aan gaan werken. We hebben veel leuke soorten die allemaal op onze nieuwe poster staan."

Gelijktijdig met de eerste bloemen is ook de nieuwe vrachtwagen van de Winter Logistics onthuld, voorzien van het logo en de uitstraling van de gerberakweker. Daarmee komt een eind aan een donkere periode en is het vizier weer volledig op de toekomst gericht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Subsidiepot nu al leeg

Het subsidiepotje dat Nederlanders kunnen gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe volledig elektrische auto...