Van der Waay bouwt nieuw testcentrum

12-06-2018    11:40   |    Goedemorgen

Van der Waay is van start gegaan met de bouw van een nieuw bedrijfspand, met daarin een uniek testcentrum. Daar kan Van der Waay straks haar innovatieve kasdekreinigers en krijtmachines uitgebreid testen voordat ze de markt op gaan.

Het bedrijfspand, waarvan op 8 juni de eerste paal is geslagen, is het eerste gebouw op het nieuwe bedrijfsterrein Green Tech Valley. Green Tech Valley is onderdeel van het Pot- en Containerteeltterrein en gelegen tussen de kernen Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Voor Van der Waay is het een nieuwe locatie maar in een vertrouwde gemeente, waar het bedrijf nu ook is gevestigd.
 
Hypermoderne werkplaats
“Het belangrijkste is dat we straks echt veel meer ruimte hebben om onze machines te fabriceren en assembleren. In de twee bedrijfshallen creëren we een hypermoderne werkplaats van 3.000 m2 waarmee we de efficiëntie flink vergroten”, vertelt Marcel Koolmees, directielid en mede-eigenaar bij Van der Waay. “Maar minstens zo belangrijk is het testcentrum dat we achter ons nieuwe bedrijfspand bouwen. Deze bestaat uit 1000 m2 Venlokas. Op en rond deze zes kappen hebben we straks alle gelegenheid om onze machines uitgebreid te testen voordat ze naar de klanten gaan. En niet alleen de bestaande machines. Het gebeurt ook met nieuwe, innovatieve ontwikkelingen die we in de toekomst op de markt zullen brengen.”
 
Veel meer testen en innoveren
“Op dit moment is het voor ons vaak lastig om bepaalde verbeteringen op onze machines te testen. Als we een machine afleveren zit de klant er natuurlijk niet op te wachten dat wij eerst eens een paar kappen wat gaan uitproberen; dat we proeven gaan doen met borstel x of borstel y. Of dat we eens gaan variëren in spuitkoppen” zegt Joost van der Waay, oprichter en mede-eigenaar bij Van der Waay. “Toch vinden wij dat wel noodzakelijk. Wij zijn ervan overtuigd dat het wassen en krijten nog veel nauwkeuriger kan. Alleen vraagt dat om intensief testen en doorontwikkelen. We staan dan ook te popelen om op onze eigen testlocatie deze innovaties te kunnen beproeven.”
 
Ruimte voor nieuwe groei
Voor in de bedrijfshallen, waarin de werkplaats wordt gehuisvest, zijn ook de kantoorruimtes gesitueerd. “We gaan er echt flink op vooruit. We kunnen straks onze klanten heel netjes ontvangen en hen, als ze dat willen, ook een demonstratie geven. Bovendien hebben we op ons terrein nog ruimte voor uitbreiding; geen overbodige luxe als onze bedrijfsactiviteiten de komende jaren blijven groeien zoals ze nu doen”, zegt Tom Zwanenburg, salesmanager bij Van der Waay.
 
Van der Waay is van 12 tot en met 14 juni aanwezig op Greentech, de toonaangevende vakbeurs voor de internationale glastuinbouw, in de RAI te Amsterdam (standnummer 12.630)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...