U GRAND innoveert met insectengaas

U GRAND innoveert met insectengaas

Chrysantenkwekerijen MG Grand en Van Uffelen Flowers hebben de handen ineengeslagen in een ambitieus project: een nieuwe kas in het Westland voorzien van de meest moderne technieken en gericht op Het Nieuwe Telen. MG Grand en Van Uffelen vinden elkaar in de nieuwe kwekerij U GRAND in de bedrijfscultuur en de manier van telen, vertellen Monique Grootscholten en Jeffrey van Uffelen in een interview met KAS Magazine.

MG Grand en Van Uffelen Flowers hoorden in 2020 op een ledenvergadering van telersvereniging Zentoo over het mogelijk te koop komen van een kavel in De Lier, waarop op dat moment twee groentetelers hun kassen hadden. Dat is het begin geweest van de samenwerking, vertelt Monique Grootscholten, die samen met haar man Michel de leiding heeft over MG Grand. "Beide bedrijven zijn lid van Zentoo. Daardoor weet je elkaar gemakkelijker te vinden. Toch is het redelijk uniek om als Zentoo-leden een nieuw bedrijf op te zetten. We hebben echter dezelfde werkwijze en protocollen, je vindt elkaar in het ondernemerschap. Dan heb je een goede basis om te gaan samenwerken."

De ruim 10 ha nieuwe kas van U GRAND wordt ook ingericht volgens het principe van Het Nieuwe Telen, met een luchtbehandelingsinstallatie met in totaal 35 luchtbenadelingskasten en slurven, dubbele scherminstallaties, hybride LED/Son-T belichting, diffuus glas én insectengaas in combinatie met hogedruk verneveling. De kwekers streven ernaar met Het Nieuwe Telen fors op energieverbruik te besparen, de productie te verhogen, de kwaliteit te verbeteren, chemische gewasbescherming te reduceren en de energiekosten per tak naar beneden te brengen. "Van Uffelen heeft MG GRAND ervan overtuigd dat je door de nieuwe manier van telen onderaan de streep meer overhoudt", aldus Monique Grootscholten. "Organisatorisch kan Van Uffelen weer van ons leren met het opzetten van een grotere chrysantkas. We vullen elkaar aan. Dat is de rode draad van onze samenwerking."

Lees het volledige artikel in KAS Magazine of via deze link

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie