Twijfels bij urban farming in New York

12-04-2019    09:06   |    Goedemorgen

Geen verbeterde voedselveiligheid en twijfelachtige milieuwinst, dat blijkt uit een studie in New York City naar commerciële urban farming in de stad.

Ondanks dat urban farming erg hip is, is er een doorgronde evaluatie nodig om het een rol te laten spelen in onze voedselsystemen. Rooftop farms, vertical farming en indoor farming zijn een manier om de stad te transformeren naar een plek van voedselproductie. Onderzoekers bekeken tien urban farms in New York om te kijken naar de hoeveelheid voedsel die geproduceerd wordt, wie ermee bereikt wordt en hoeveel ruimte is om nog te groeien.


Uit de studie bleek dat de grootste commerciële urban farm in New York zo'n 0,1 hectare omvat. De meeste van deze farms produceren sla en kruiden, sommigen ook vis. Over het algemeen niet het soort voedsel dat veel voedingswaarde heeft. Dat voedsel wordt verbouwt voor high end restaurants, dus garandeert geen voedselveiligheid voor de armere steden en wijken.

Indoor farms gebruiken meer energie dan rooftop farms. Sommige zelfs meer dan traditionele akkerbouw. Hetzelfde geldt voor de energievraag van allerlei sensoren en softwaresystemen.

Lees het hele artikel in Anthropocene Magazine


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws