Tulp terug in Amsterdams straatbeeld

14-12-2017    10:17   |    Goedemorgen

‘Een tulp voor iedere Amsterdammer’ is het motto van het Tulp Festival 2018, dat vanaf het Paasweekend de hele maand april (of zolang de tulpen bloeien) het Amsterdamse straatbeeld opfleurt van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West.

Meer dan 80 locaties vormen een tulpenlint van Amsterdam Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West. Het Tulp Festival stuurt iedereen op ontdekkingsreis door alle stadsdelen. Een wandeling of fietstocht langs de meer dan 80 locaties is een prachtige manier voor Amsterdammers en bezoekers om de hoofdstad op een verrassende manier te verkennen.

De officiële start van de vierde editie van Tulp Festival Amsterdam is in Stadsdeel Nieuw-West, bij de Sloterplas en het nieuwe Van Eesteren Museum. Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. De gids is vanaf 31 maart verkrijgbaar bij deelnemende organisaties.

Veel nieuwe locaties
Honderdduizenden tulpen in potten en in de volle grond zorgen in april voor een kleurrijk 'lint' dwars door de stad. Tulpen in honderden soorten en alle kleurschakeringen domineren (winkel)straten en pleinen en verlevendigen perken en parken. Tulp Festival Amsterdam is uitgebreid met tal van nieuwe locaties. Vanaf de Dam naar de Sloterplas markeren fraaie tulpenvariaties de route 'Van Paleis tot Plas'. In Zuidoost geven tulpen op de Arena Boulevard en in de Amsterdamse Poort extra kleur aan het 50-jarig bestaan van de Bijlmer. Nieuw zijn ook tulpenpresentaties op verschillende NS-stations en GVB-metrostations. Deelnemende hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers. 

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Voor iedere Amsterdammer een tulp betekent ook van iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, organisaties en stadsdelen en bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren door in het najaar bollen te planten, of potten met tulpen te adopteren.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...