Triomf voor Nederlandse Chrysanten in Rusland

Triomf voor Nederlandse Chrysanten in Rusland

Het Nederlandse bedrijf Sobolj van Natasja Mironova probeert steeds nieuwe wegen te vinden om Russen met Nederlandse bloemen te inspireren. In het weekend van 19 maart deed zei dat bij de ADD Awards, een belangrijk evenement voor Russische ontwerpers en binnenhuisarchitecten in St. Petersburg. Tijdens dit evenement worden nieuwe ontwikkelingen getoond en belangrijke prijzen uitgereikt voor ontwerpen in verschillende categorieën. Een mooi podium om ook de meerwaarde van bloemen te laten zien.

In samenwerking met Stichting Chryson, de organisatie die zo'n 150 Nederlandse telers en veredelaars van chrysanten vertegenwoordigt, bracht Sobolj Nederlandse chrysanten prominent onder de aandacht van vooraanstaande Russische ontwerpers en binnenhuisarchitecten. In een ronde tafel gesprek voor een publiek van 70 mensen legde Sobolj samen met vertegenwoordigers van de bloemenhandel en bloemisten in St.Petersburg uit hoe chrysanten kunnen worden gebruikt bij grote evenementen als beurzen en prijsuitreikingen. In Rusland is dit een tamelijk nieuwe ontwikkeling, die goed aanslaat. "Russische bloemisten kunnen met kleurrijke Nederlandse chrysanten prachtige stukken maken, die absoluut toegevoegde waarde hebben voor ontwerpers en binnenhuisarchitecten. Het is echt een verrijking", aldus de directie van ADD Awards.

Het podium voor de uitreiking van de prijzen werd door Russische bloemisten met chrysanten aangekleed, de winnaars kregen prachtige chrysantenboeketten en op de beurs was een fotozone ingericht, waar de bezoekers foto's konden maken van prachtige bloemwerken. Dit unieke onderdeel van de beurs trok veel aandacht. "Niemand van ons had verwacht dat een ontwerp met bloemen zo'n verrassend positief effect op het hele evenement zou hebben", aldus één van de genomineerde Russische ontwerpers.
 
Een week nadat het evenement had plaatsgevonden ontving Sobolj reacties van prijswinnaars, die zeer enthousiast waren over de gekregen boeketten, die er nog steeds fris bijstonden. "Nu ik weet dat de bloemen ook nog lang goed blijven, ga ik dit zeker in mijn werk toepassen", bevestigde één van de binnenhuisarchitecten.

Bekijk hier een video

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie