Toestemming voor bouw datacenter Agriport A7

15-12-2017    09:16   |    Groenten & Fruit

De Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Hollands Kroon een glastuinbouwperceel van 40 hectare mag herbestemmen bij Agriport A7 voor de bouw van een mega-datacenter.

Dit meldt Groenten & Fruit in een bericht. Op de locatie wil het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft een datacenter voor clouddiensten bouwen. De vergunning maakt een bouwhoogte van 40 meter mogelijk; voor de glastuinbouw was 15 meter hoogte toegestaan. Omwonenden maakten bij de Raad van State bezwaar tegen de nieuwe bestemming van de grond.

De omwonenden stellen onder meer dat niet is aangetoond dat de restwarmte daadwerkelijk in de nabij gelegen kassen gebruikt kunnen worden. Dat is voor de Raad van State geen zwaarwegend argument. Ook het argument van lichthinder legt de Raad van State naast zich neer. Het zal niet tot veel lichthinder leiden in verhouding tot glastuinbouw, stelt de bestuursrechter.

Naar verluidt gaat het om een investering van zeker € 2 miljard met grote belangen voor de werkgelegenheid in Noord-Holland.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...