Jumbo ook naar België

08-12-2017    10:53   |    Distrifood/RetailDetail

Jumbo gaat een vestiging in België openen. De supermarkt komt in het Limburgse Bree, zo meldt Distrifood. De vestiging van de Nederlandse formule verrijst in een nieuw retailpark. Dat is door verschillende bronnen uit de vastgoedwereld bevestigd aan vakblad RetailDetail. Wanneer de winkel opent is nog niet bekend, het winkelcentrum moet nog worden gebouwd.

Volgens de bronnen uit de vastgoedwereld krijgt de Jumbo-vestiging een oppervlakte van bijna 2000 vierkante meter in het retailpark,  dat wordt ontwikkeld projectontwikkelaar Immo Bree Invest. Het pand zou eerder aan andere supermarktketens zijn aangeboden, maar die hadden geen interesse. Het marktgebied in Bree, met 15.000 inwoners, is al erg druk bezet met vestigingen van Aldi, Carrefour Market, Colruyt, Delhaize en Lidl.

In november bevestigde Jumbo-cfo Ton van Veen dat Jumbo België in het vizier had en serieus keek naar de mogelijkheden om de Belgische markt te betreden. "In ons meerjarenplan is de optie voorzien dat we de Belgische markt betreden. Voor dit of komend jaar is het nog niet, we willen eerst kijken welke mogelijkheden er zijn", zei hij destijds tegen Gondola.

Volgens RetailDetail wil Jumbo in 2019 30 vestigingen hebben bij onze Zuiderburen. Vastgoedmakelaars zijn volgens RetailDetail naarstig op zoek naar geschikte locaties. De eerste daarvan lijkt met het nieuw te ontwikkelen retailpark in Bree te zijn gevonden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Winactie!

Prominent stelt je op Instagram graag voor aan voedingsdeskundige Manon. Ze is gek op tomaten. En alles wat...