Tien jaar PlantgezondheidEvent

24-01-2019    10:24   |    Goedemorgen

Plantweerbaarheid, gewasbescherming, biologische bestrijding, weerbare teeltsystemen: het zijn de onderwerpen die de afgelopen tien jaar zijn besproken op het PlantgezondheidEvent. Op donderdag 21 maart organiseren Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw in samenwerking met Plantum voor de tiende keer dit event.

Met interessante sprekers wordt stilgestaan bij 10 jaar Plantgezondheid. Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe? Aanwezigen krijgen een terugblik op de ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar en geven een doorkijk naar het jaar 2030. Zijn er dan resistente gewassen door nieuwe veredelingstechnieken, communiceren we met planten over hun weerbaarheid en staan de kassen vol met high-tech apparatuur?

Nieuwe ontwikkelingen 
Tijdens het PlantgezondheidEvent is er uitgebreid aandacht voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming, biologische bestrijding, plantweerbaarheid, resistentieveredeling en weerbare teeltsystemen. Deelnemers krijgen informatie over nieuwe ziekten en plagen en krijgen methoden aangereikt om deze te voorkomen. Bovendien kunt u deelnemen aan workshops en rondleidingen langs innovatieve proeven in de onderzoeksfaciliteiten van Wageningen University & Research.

Save the date
Het PlantgezondheidEvent is op donderdag 21 maart van 12.30 tot 18.00 uur en sluit af met een buffet. Binnenkort wordt het definitieve programma bekend en wordt aanmelding geopend. Het event wordt gehouden aan de Violierenweg 1 in Bleiswijk. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jetzt geht's los...

In heel Nederland komen vandaag fikse buien met onweer voor. Op verschillende plaatsen in het land braken vanochtend al branden uit door...

Instagram: Terug naar 1920

Wim Peters Kwekerijen laat vol trots op Instagram weten al meer dan honderd jaar een familiebedrijf te zijn. Dat wordt bewezen met een foto...