Ter Laak genomineerd voor groene award BNR

14-01-2019    10:34   |    Goedemorgen

BNR Nieuwsradio heeft de Daglichtkas van Ter Laak Orchids genomineerd voor The Green Quest Award. Het radioprogramma The Green Quest gaat wekelijks op zoek naar groene voorbeelden die helpen de klimaatdoelstellingen te behalen.

De werking van de Daglichtkas wordt in een gesprek met presentator Harm Edens uitgelegd. Met de kas bespaart de Phalaenopsisteler tot 50 procent energie en kan ook nog eens mooiere planten kweken. De kas heeft een speciale lens die het zonlicht versterkt en direct benut. 

Genomineerden
In The Green Gallery neemt Ter Laak Orchids het onder meer op tegen Wasteless, een methode voor supermarkten om versproducten dynamisch te prijzen om verspilling tegen te gaan; Ecovat, een gigantische thermosfles om warmte in de aarde op te slaan; en Plant Health Cure, een initiatief dat organische mest produceert. 
Het Green Team, bestaande uit vijf deskundigen, beslist welke bedrijven een plek krijgen in the Green Gallery. De Green Team Leden zijn: Chantal Vergouw (Interpolis), Talitha Muusse (Blikverruimers en Commissaris MVO Nederland), Marleen Prins (ENGIE), Gerben-jan Gerbrandy (D66) en Jacqueline Cramer (oud milieuminister en hoogleraar duurzaam innoveren). De winnaar van de award wordt op 1 juli 2019 bekendgemaakt. 
Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws