Team helpt Artisan Orchids om zich te verbeteren

13-01-2021    10:28   |    Goedemorgen

Medewerkers van orchideeënkwekerij Artisan Orchids uit Nieuwaal zijn de laatste maanden van 2020 gezamenlijk binnen een projectgroep aan de slag gegaan met het verbeteren en veranderen van diverse processen in het bedrijf.

De open bedrijfscultuur bij Artisan Orchids heeft ervoor gezorgd dat de projectgroep open en eerlijk naar elkaar toe kon discussiëren over verschillende bedrijfsprocessen en knelpunten op de werkvloer. Denk hierbij aan de communicatie en samenwerking tussen verschillende nationaliteiten en alternatieven voor het ruimtegebrek door snelle groei. Ook een efficiëntere werkwijze in de productie is aan bod gekomen. Het eindresultaat? Voor een groot aantal van de te verbeteren processen zijn door de projectgroep al passende en blijvende oplossingen gevonden. Onlangs is het project op feestelijke wijze afgerond met elkaar.

Ondernemen in crisistijd
Volgens Wilco Verhoeven, eigenaar van Artisan Orchids, is het belangrijk om juist in tijden van crisis niet alleen bezig te zijn met je dagelijkse operatie, maar te blijven focussen op je langetermijnstrategie. En daarom heeft hij zijn medewerkers in projectvorm om ‘hulp’ gevraagd. Het inzetten van een projectgroep en het continu bezig zijn met verbeteren en optimaliseren passen goed bij de koers die Artisan vaart. Zo heeft Verhoeven ook de keuze gemaakt om, ondanks de crisis, geen geplande bedrijfsprocessen op te schorten of terug te trekken. “Als je in tijden van tegenspoed op zaken vooruit durft te lopen, ben je júist voorbereid op de betere tijden die altijd weer aan zullen breken."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws