Studenten op de solex door de tuinbouw

12-10-2018    12:25   |    Goedemorgen

Een groep studenten heeft op de solex kennisgemaakt met de tuinbouw. Ze maakten tomatensoep en bruschetta bij Tomatoworld in Honselersdijk en deden The Pepper Challenge bij Westlandpeppers in De Lier. De Solex Groente Tour was georganiseerd door Greenport West-Holland in het kader van Dutch Agri Food Week.

Greenport West-Holland is de regionale netwerkorganisatie van overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen. Samen werken zij aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster.

De Greenport is een van de founding partners van Dutch Agri Food Week die op dit moment plaatsvindt (tot 16 oktober). Hierin laten boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel. Ter gelegenheid van Dutch Agri Food Week organiseerde de Greenport de Solex Groente Tour voor studenten.

De deelnemers waren afkomstig van verschillende studies, zoals Nederlands recht, Aeronautical Engineering, Geneeskunde en Voeding en Diëtetiek. Doel was de studenten te informeren over de Nederlandse tuinbouw én via de studenten hun netwerk te bereiken.De studenten werden per bus vervoerd van station Delft naar De Tuinderij in De Lier, het startpunt van de tour.

In een lange sliert solexen reden de studenten naar Tomatoworld in Honselersdijk. Daar kregen ze een rondleiding in de kas en uitleg over de teelt van tomaten en hoe de Nederlandse tuinbouw werkt aan een betere en gezondere wereld. Ze werden ook aan het werk gezet: de bruschetta, tomatensoep en fruitsalade mochten ze daarna tijdens een gezamenlijke lunch op eten.De volgende stop was kwekerij Westlandpeppers in De Lier. Daar kregen ze uitleg over de smaak en pittigheid van pepers en een rondleiding door de kassen met pepers en minipaprika’s. Daarna was The Pepper Challenge. Een enkeling  durfde het aan te proeven van de allerheetste pepers van Westlandpeppers.

De studenten gaven na afloop aan zeer enthousiast te zijn over het kijkje in de keuken van de tuinbouw. "Ik wist niet dat er zoveel komt kijken bij de teelt van paprika’s", vertelden enkele studenten, en "Ik dacht dat er nog heel veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, maar dat is dus niet zo." De Greenport vroeg de studenten het verhaal van de tuinbouw door te vertellen aan hun huisgenoten en collega-studenten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...